Suden kannanhoidollista metsästystä koskeva maa- ja metsätalousvaliokunnan mietintö valmistui kuitenkin. Suden metsästys on erittäin tärkeää mm. koirametsästysperinteen säilyttämiseksi ja mahdollistamiseksi. Se on myös turvallisuuskysymys. Metsästyksen salliminen palauttaisi luottamusta valtiovallan kykyyn ja haluun vastata ihmisten huoleen omasta, lähimmäisten ja lemmikkieläinten turvallisuudesta

Suden kannanhoidollisen metsästämisen oikeudellista tarkastelua selventävä metsästyslain 41 a pykälän muutos valmistui, vaikka eilen asia näytti vielä epävarmalta. Sutta saa metsästää kannanhoidollisesti, vaikka suotuisa suojelutaso ei olisikaan vielä saavutettu. Tämä vaatii sitä, että hoitosuunnitelmalla voidaan osoittaa, että se voidaan saavuttaa. Lakimuutos ennätetään käsitellä vielä tämän vaalikauden aikana.

Aiemmin vaalikaudella maa- ja metsätalousvaliokunta sai valmiiksi kansalaisaloitteen mietinnön velvoitteesta järjestää suden kannanhoidollinen metsästys. Vasemmistoliiton ja SDP:n täysin poikkeuksellinen ulosmarssi valiokunnan kokouksesta ihmetytti kenttää laajasti ja uhkasi keskeyttää asian käsittelyn. Asiaa ei olisi pystytty viemään eduskunnan käsittelyyn, jos mietintö ei olisi valmistunut tänään. Vasemmiston ja SDP:n ulosmarssi oli erikoinen näytelmä, eikä siitä tyylipisteitä tipahda.

Mietinnössä on poistoperusteena sosiaalisen kestävyyden huomioimisen ohella susikannan koko. Poikkeuslupaa ei tule myöskään edellyttää tilanteissa, joissa on tarpeen poistaa koirasusia sisältävä susilauma. Koirasusi on luokiteltu haitalliseksi vieraslajiksi.

Suden kannanhoidollisen metsästyksen edistäminen on tärkeä asia sosiaalisen kestävyyden parantamiseksi. On hyvä, että RKP, kokoomus ja perussuomalaiset tulivat samoille linjoille keskustan kanssa valiokunnassa. Susi kuuluu edelleen Suomen luontoon, mutta ei ihmisten pihoihin.

#susi #suurpetopolitiikka #eduskuntavaalit2023 #eduskuntavaalit #turvallisuus #pohjoinen #heinäntekojärkeä #luontovaalit #luonto #ekoteko #luonnonsuojelu

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *